REEL ROCK 14 PROGRAMMA

Alle films worden gespeeld in het Engels in Antwerpen en Gent, en in het Engels met Franse ondertiteling in Brussel, Luik en Namen. 
De Reel Rock Tour, één van ‘werelds grootste klim vieringen, keert terug deze herfst met een nieuwe collectie wereld premieres. In The High Road, de sterke Nina Williams test zichzelf op sommige van de hoogste en moeilijkste boulders ooit geklommen. In United Stated of Joe’s klimmers komen in aanraking met de conservatieve mijn gemeenschap in landelijk Utah, dit met verrassende resultaten. En in The Nose Speed Record, legenden Tommy Caldwell en Alex Honnold vechten het uit met Yosemite dirtbags Jim Reynolds en Brad Gobright in een race met hoge inzet.
 
HR-V2

The High Road

17 min

Terwijl de werelds beste boulderaars de limieten pushen dichtbij de grond, legt Nina Williams de lat hoger. Zij behoort tot de elite dames die boulders van het hoogste niveau klimt van 10, 12 en zelfs 15 meter hoog – zonder touw. In dit profiel van een rijzende ster, Nina Williams spant haar spieren aan en test haar zenuwen diep in de no-fall zone.

USOJ

United States of Joe’s

21 min

In landelijk Utah, een vallei met wereldklasse boulders ligt midden in een conservatieve Mormoonse gemeenschap, cowboys en steenkool mijnwerkers. Wanneer een bende punk rock klimmers aankomen, de twee culturen komen met elkaar in conflict. Na jaren van vijandschap, een groep klimmers werkt samen met de lokale bevolking om samen te bouwen aan een harmonieuze toekomst. Maar in deze verdeelde tijd, is dit zelfs mogelijk?
TNSR

The Nose Speed Record

63 min

Al decennia lang, strijden een handvol elite klimmers voor het snelheidsrecord op de 900m hoge Nose van El Capitan, hierbij riskeren ze hoge vallen om seconden van de snelste tijd te schaven. Wanneer het record van rockstar Alex Honnold word gebroken door de onbekende klimmers Brad Gobright en Jim Reynolds, Honnold kiest Tommy Caldwell als partner om een nieuw record te zetten. Honnold gaat voor perfectie terwijl Caldwell, een familie man, worstelt met het risico midden in verschillende ongevallen op El Cap die de gevaren zeer duidelijk bloot leggen.